mam pytanko mam ten program dziennik posilków i nie ma wnim kiełbasy wiejskiej mam z dobrego źródła od kumpla i nie wiem jak to policzyc :) jak to jest tłuste ile bialka bo ze nie ma wegli to raczej jasne :)
[...] wysoki poziom glukozy, powstaje więcej "zglikowanych" białek i produktów AGE, a to owocuje nasileniem się stanów zapalnych dowolnego rodzaju. Dochodzimy do źródła, także artretyzmu czy bólu głowy. Kiedy przestawia się ludzi na dietę będącą lekarstwem na to wszystko, moi pacjenci, to głownie diabetycy, którzy są zainteresowani [...]
[...] czy słodycze. Alko, jakiekolwiek, piłem ostatnio chyba z 2 miechy temu %-) Mam 3g bialka, 2g węgli i 1,5 tłuszczu. Z tym, że od jakichś 4 tygodni zmieniłem trochę źródła tłuszczu. Jem masło, śmietane sporo całych jaj. Z typowo nienasyconych to 2g omegi Olimpa i 20g lnianego. Może takie tłuszcze mi nie służą... Jedno wiem, zmiana ta [...]
[...] ok 450 zł zakładając że np. mięso kupowałbym na promocjach po 10z/kg, oprócz tego źródło białka to białko na mleku, serki wiejskiei jaja - warzywa mrożone paczka/dziennie a źródła węgli proste wiadomo ryż/kasza/makarony a no i zamiast orzechów to oleje. Przy diecie IIFYM największa różnica jest w kosztach węglowodanów, białka też jeżeli ktoś [...]
[...] jak nie to maks 50g z warzyw/orzechów itp. W DT wychodzi mi jakoś 1,5g/kg tłuszczy, 3-4g/kg węgli, 2,5g/kg białka w DNT będzie to jakoś 2,5g/kg białka, węgle zależy, reszta kcal z tłuszczy (czyli 2, 2-5g/kg pewnie jakoś) źródła fatu: Jajka, oleje, orzechy, nabiał, sery, mięso Cel: masa Zmieniony przez - Poisonbolt w dniu 2013-12-20 10:37:02
[...] waha się w bardzo szerokich granicach, w zależności od gatunku, części tuszy i rodzaju produktu. Produkty mięsne o dużej zawartości tłuszczu, najbardziej skoncentrowanego źródła energii (9 kcal/g) będą charakteryzować się dużą gęstością energetyczną, np. boczek (1676-2179 kJ/100 g, tj. 400-500 kcal/100 g). Mięso i produkty mięsne o małej [...]
[...] po każdym wybiciu staraj się lądować na palcach. Pij dużo wody niegazowanej podczas PeCo (możesz dodać do niej glukozy w celu dostarczenia organizmowi dodatkowego źródła energii). Przerwy między powtórzeniami to odpowiednio dla pierwszych 5 ćwiczeń 30 sekund, dla pozostałych czas przerwy to ok. 2 minuty. Skakać musisz zawsze przodem, [...]
[...] inne napoje na bazie wody ( w zasadzie wodę zawiera każdy z płynów nawet 96% spirytus to te pozostałe ~4% wody). Białko 2g/kg masy ciała na redukcji będzie ok, choć rożne źródła podają od 1,8 do 2,5g, przy większych ilościach w bilansie diety możemy jego nadmiarem obciążać niepotrzebnie nerki. Źródła j.w. Tłuszcz po przeczytaniu różnych [...]
SFD/Images/2015/7/30/e3356f70a99041b381bec23686df4c9a.jpg Witam Na wstępie chciałbym podziękować firmie Atleta za możliwość przeprowadzenia testu. Część forumowiczów kojarzy mnie z działu OiS w którym jestem doradcą. A Ci którzy mnie jeszcze nie znają będą mieli okazje przez te 8 tygodni %-) Moim celem głownym będzie złapanie kawałka mięsa bez [...]
[...] cholesterol czym podtruwa się wątrobę czy jest jakaś aktywność fizyczna (tlenowa) stosowanie w badaniu błonnika zbyt mała ilość energii z T i W powoduje zużywanie B jako źródła energii (bardzo energochłonna praca) inne czynniki powstają metaboliczne syndromy, geny uruchamiają się pod wpływem substratów (pożywienia w tym przypadku) Na dwóch [...]
przede wszystkim należałoby wysokie spożycie białka ująć w perspektywie długoterminowej, sięgającej raczej lat niż tygodni czy miesięcy zagadnienie to należałoby rozpatrywać również z uwzględnieniem źrodeł pokarmowych, pokarmy bogate w białko zawierają często inne substancje, wystepujace w nich naturalnie, lub dodane w wyniku zanieczyszczeń [...]
[...] czy orzechy laskowe są również źródłem wapnia, to jednak najlepiej jest on przyswajalny z mleka i z tego powodu mleko jest trudne do zastąpienia. Jego ekwiwalentem jako źródła wapnia mogą być produkty mleczne. Szklankę mleka dostarczającą około 300 mg wapnia można zastąpić około 30 dkg chudego sera białego lub 5 dkg żółtego sera. Najbardziej [...]
[...] to akurat nie każdemu wydaje się oczywiste i nie wszyscy są świadomi roli własnej uryny. Podajesz za przykład lud Hunza, więc może powiesz co konkretnie o nich wiesz. Moje źródła to dziennikarka Renee Taylor, jakieś opracowania bodajże naukowca ze Szwecji, który przeprowadzał tam eksperymenty. Imienia i nazwiska nie pamiętam, bo w końcu był ze [...]
chodzi o to ze duze dawki węgli prostych ew. mniejsze dawki wegli prostych + dodatek bialka ew. mniejsze dawki węgli + białka + dosypka leucyny ew. mniejsze dawki węgli + białka + insulinomimetyki ew. mniejsze dawki węgli + białka + dosypka leucyny + insulinomimetyki ->aby kreatyna lepiej sie 'magazynowana' ten poziom insuliny musi byc spory a [...]
Miałeś na myśli to badanie? http://www.jissn.com/content/12/1/39 Co do szkodliwości większych ilości białka, generalnie trudno jest znaleźć społeczność ciesząca się szczególnie dobry zdrowiem przy codziennym spożyciu białka w ilości 2-3 g - wręcz przeciwnie w takich długowiecznych społecznościach spożycie białka jest często niskie / umiarkowane a [...]
BIAŁKO: Z niego wlasnie budowane sa miesnie. Sklada sie one z 22 amonokwasow, endogennych (organizm sam potrafi je zsyntezowac ) oraz egzogennych ( ktore musza byc dostarczane z zewnatrz, tzw. BCAA ). Bialko potrzebne jest do przebudowy tkanki miesniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest [...]
[...] w spożywanie większej jego ilości, niż jest konieczna do budowy, napraw i utrzymania organizmu w należytym stanie. Sądzę, iż nie powinno się traktować białka jako głównego źródła energii. Organizm może używać białka jako źródła energii. Dobrze się wtedy chudnie, gdyż jest ono mało wydajnym źródłem energii. Białko jest bardzo termogeniczne, [...]
/SFD/Images/2015/12/31/3b40bd71a48746c3a9813a3fccaabcd3.png 06.07.2014 – DNT W niedzielę był totalny luz. Miało być zdrowe ładowanie, ale nie wyszo ;-). Z chmielu weszło 200g węgli %-) Poza tym wyskokiem - łącznie weszło ok 3900 kcal, węgle i tłuszcze zgodnie z protokołem, białka o 35g więcej. Źródła różne, makarony, owoce, warzywa, ale też lody. [...]